Office365

Рударско - геолошки факултет је у сарадњи са компанијом Microsoft имплементирао пакет он-лине услуга-сервиса за студенте, Microsoft Office365.

Да бисте активирали Ваш нови налог, потребно је да се на адреси http://www.outlook.com/rgf.rs пријавите са Вашим новим креденцијалима:

Корисничко име: ime.prezime@rgf.rs
Иницијелна лозинка: ЈМБГ студента (за студенте уписане до 2013 године) - ову лозинку је неопходно променити што је могуће пре!

Студенти уписани 2013. године, уколико већ нису, своје лозинке могу добити у Рачунарском Центру рударског одсека (просторија 152) или у Рачунарском Центру геолошког одсека (просторија 261).

У случају проблема са приступом, молимо студенте да нам се обрате на емаил адресу admin[at]rgf.rs.

Студентска адреса на домену rgf.rs сматра се званичном емаил адресом сваког студента.

  Microsoft Office365 јесте онлине систем за колаборацију, који обухвата следеће сервисе:
 • Outlook е-маил услуга: на нашем Факултету студентима су отворени Premium Mail налози на удаљеном Microsoft Exchange серверу. Mailbox-ови су величине 25GB по студенту. Кориснички интефејс wеб апликације је веома сличан апликацији Microsoft Office Outlook и функционише на било ком претраживачу – Internet Explorer-у, Firefox-у или Operi. Такође, могуће је конфигурисати и клијентску е-маил апликацију да ради са овом услугом (Microsoft Office Outlook, Windows Live Mail, Mozilla Thunderbird итд.)
 • Адреса: http://www.outlook.com/rgf.rs

 • Услуга календара: Ова услуга је интегрисана са маил клијентом, на Outlook Office365. Сваки корисник поседује лични календар који може поделити са другима – или задржати за себе. Студенти могу организовати групе за учење, професори заказивати састанке, алумни чланови лако организовати окупљања... Овај календар компатибилан са iCal стандардом, и налази се на истој адреси као и сам Outlook Live.
 • Адреса: http://www.outlook.com/rgf.rs

 • Контакти: Без икаквих проблема и веома брзо, преко директоријума контаката којем имате приступ, можете доћи до емаил адресе било којег Вашег колеге који студира на нашем Факултету. Ова услуга је такође интегрисана у Outlook Live (приликом слања маила, кликом на „То“ тастер отварате директоријум корисника на Факултету). Систем наравно нуди и опцију забране контактирања, а свака злоупотреба или узнемиравање ће бити санкционисани!
 • Адреса: http://www.outlook.com/rgf.rs

 • SkyDrive: Сваком студенту је на располагању онлине складишни простор величине 25GB. Могуће је управљати дозволама за приступ садржају, правити приватне или дељене фолдере, складиштити фотографије, једноставно укључити њихов slideshow...
 • Адреса: http://skydrive.live.com

 • Office Live Workspace: продужетак Microsoft Office окружења на Webu, за дељење докумената на пројекту. На OLW је могуће складиштење до 1000 Office (и осталих) докумената, величине до 15МБ по фајлу. Upload постојећих фајлова, контрола приступа документима, аутоматско снимање докумената (са инсталираним Officе-ом).
 • Адреса: https://skydrive.live.com/?id=documents

  • Microsoft Lync: Корисници имају на располагању real-time chat, видео позиве преко читавог екрана, као и PC–to-PC voice позиве са пријатељима, наставницима и породицом. Подржан је групни chat за тимске дискусије, као и дељени фолдери за брзо и једноставно дељење фајлова. Посебно је занимљиво што Lync можете користити директно из Outlook Live апликације! За класично chat-овање, морате download-овати и инсталирати клијентски програм.

  Адреса: http://www.outlook.com/rgf.rs или http://windows.microsoft.com/sr-latn-rs/windows-live/essentials

 • MSDNAA: Приступ ЕЛМС порталу за MSDNAA програм биће могућ искључиво тако што ће Ваше корисничко име – и подразумевани маил – бити на домену rgf.rs. Више информација на доњој адреси.
 • Адреса: MSDNAA